Активен инфо дисплеј

Ви овозможува да ги видите токму информациите што ги сакате.

Со новиот опционален "Active Info Display", можете да уживате во придобивките од инструмент таблата со 26 см висока резолуција (10,25   инчен) екран во боја. Освен поголема густина на пиксели, поинтензивни бои и осветленост, како и поголем контраст, исто така нуди можност за избор на различни податоци. Тоа ви овозможува многу конкретно да прикажувате дополнителни содржини, како што се бројачот за брзина, брзиномерот и рекордерот за километражата на групата инструменти.

Едноставно одберете што сакате да го гледате користејќи го мултифункционалниот управувач и инфозабавниот систем: во зависност од вашите потреби, можеби ќе сакате да повикате детални податоци за возењето или да ја прикажете картата за навигација на целиот екран или визуелната застапеност на системите за помош на возачот. Можете исто така да го прикажете на целиот екран информациите за наслов на песната која моментално се репродуцира од вашиот MP3 плеер или контактот со кој сте во моментов зборувате на телефонот. Или можеби би сакале да се одлучите за комбинација, на пример, навигациска мапа и медиумски екран.

Можете да конфигурирате и заштедите до три прегледи преку инфозабавниот систем, а потоа одберете ги со притискање на копче на мултифункционалниот волан. Традиционалниот профил е природно достапен и за вас, кој, како и обично, го покажува мултифункционалниот дисплеј наизменично помеѓу брзината и вртежи во минута. 

Mbyllur