T-Cross

Импресионира од самиот старт.

Возила со основниот пакет за спецификација T-Cross импресионираат со своите практични клупи за задни седишта, кои можат да се лизгаат нанапред или преклопуваат во делови за да создадат рамна површина за товарење. Ова е особено корисно ако ви треба да пренесувате големи и обемни предмети. Стандардното радио "Composition Colour" со функција за репродукција на MP3 и опционален ЦД-уред обезбедува совршена забава на патот. Сепак, сигурноста секогаш треба да биде прва. Во случај на непосреден судир, системот за следење на сообраќајот "Front Assist" и "City Emergency Braking" може да помогнат во намалување на сериозноста на судирот или, идеално, за избегнување на судирот целосно. Со системот за "Lane Assist" останете во вашата лента * и, ако е уште полошо, најверојатно, вградената eCall функцијата за итни повици е достапна за да ви помогне. Во случај на несреќа, вашиот T-Cross автоматски ќе се поврзе со Volkswagen центар за итни повици и ќе ги пренесе клучните информации на итните служби.

* Во рамките на системот. Возачот мора да биде подготвен да го замени системот за помош во секое време и да не е ослободен од неговата должност внимателно да го вози возилото.

Mbyllur