VW Touareg: BlueMotion Technology

 

Kënaqësia dhe logjika në ecje janë kontradiktë? Jo për Touareg me BlueMotion Technology. Motorët V6 TDI arrijnë konsumin e tyre të reduktuar për shkak të optimizimit të peshës, menaxhimit termik inovativ dhe një sistemi ndal-ec me rikthim energjie gjatë frenimit. Për të rritur efikasitetin, përveç transmetimit automatik me 8 shpejtësi, edhe gjeneratorët me efikasitet të optimizuar dhe menaxhim inteligjent të energjisë kontribuojnë gjatë fazave të përshpejtimit. Për më tepër, këta motorë janë të pajisur me një katalizator SCR (Selective Catalytic Reduction). Kjo konverton komponentin e  gazit Stickoxid (NOx) pa formimin e nënprodukteve të padëshirueshme në mënyrë selektive në azot (N2) dhe ujë (H2O).

Mbyllur