W Touran: Telefon

Kurrë mos humbni asnjë bisedë dhe qëndroni të përqendruar në trafik. Për telefonata të rehatshme gjatë udhëtimit, kujdesen lidhjet telefonike opsionale. Ato ofrojnë një cilësi veçanërisht të lartë zëri: në sajë të procesorit dixhital të zërit, mikrofonit në lartësi dhe altoparlantit të automjetit. Arritja e telefonatave është e mirë edhe në mbulime rrjeti kritike, falë lidhjes me antenën e jashtme. 

Në versionin Comfort, telefoni celular lidhet nëpërmjet një lidhje induktive tek konsola qendrore me antenën e jashtme. Aty mund të qëndrojë telefoni celular dhe kështu nuk është më e nevojshme blerja e mbajtëseve të celularit.

Në versionin Premium, telefonatat e filluara jashtë makinës mund të vazhdohen; telefoni juaj lidhet me Bluetooth® dhe ka një funksion remote SIM Access Profile (rSAP); shërbimi funksionon me anë të kontrollit të zërit, nëpërmjet timonit multifunksional ose nëpërmjet sistemit infotainment. Nga ana tjetër, ju gjithashtu mund të vendosni një kartë shtesë SIM me një plan të dhënash në funksion të sistemit tuaj infotainment.

Nëpërmjet aktivizimit të paketave të të dhënave nga interneti, në varësi të planit tuaj të shërbimit dhe sidomos kur veprojnë jashtë vendit, ekzistojnë kosto shtesë (p.sh. tarifat roaming). Volkswagen rekomandon një marrëveshje me një normë të sheshtë me ofruesin tuaj të shërbimit celular.

Mbyllur