Merr kontrollin e mjetit, kur është më e mira.

Asistenti opsional i trafikut përdor funksione të provuar si rregullatorin automatik të distancës ACC dhe sistemin e paralajmërimit të ndryshimit të korsisë /"Lane Assist/" për t'ju mundësuar vijimin komod të drejtimit të automjetit në trafik. Kështu e-Golf-i juaj ndjek automjetin përpara dhe kontrollon gazin e frenat automatikisht, brenda kufijve të sistemit. Automjeti qëndron më i sigurt në rrugë.

Sistemi opsional "Emergency Assist" aktivizohet automatikisht kur nuk ka aktivitet të drejtuesit dhe në mungesë të reagimit të tij, pavarësisht paralajmërimit. Më pas, sistemi tenton të riaktivizojë drejtuesin dhe të paralajmërojë pasagjerët e përdoruesit e tjerë të rrugës, duke shtypur frenat, me sinjale akustikë apo pulsim të dritave dhe duke bërë manovra të lehta brenda korsisë. Nëse drejtuesi nuk rimerr ende kontrollin e automjetit, ai ngadalësohet në mënyrë të kontrolluar. Kjo procedurë mundësin parandalimin e aksidenteve, brenda kufijve të sistemit.

Asistenti i trafikut dhe "Emergency Assist" janë pjesë e paketës së ndihmës së drejtuesit.

**Prej datës 1 shtator 2017, disa automjete të reja miratohen sipas WLTP (World Harmonised Light Vehicle Test Procedure), procedurë testimi e harmonizuar në nivel botëror për automjetet e pasagjerëve dhe automjetet e lehta tregtare, një procedurë testimi më realiste për matjen e konsumit të karburantit dhe emetimet CO₂. Që prej datës 1 shtator 2018 WLTP ka zëvendësuar "Ciklin e ri Evropian të Drejtimit" (NEFZ). Për shkak të kushteve më reale të testimit, vlerat e konsumit të karburantit dhe të emetimeve CO₂ të matura sipas procedurës WLTP janë në shumë raste më të larta se ato të matura nga NEDC. Gjatë fazës së tranzicionit për tek WLTP, ligji e kërkon raportimin e vlerave të llogaritura sipas NEDC. Për sa u përket makinave të reja të cilat janë miratuar si modele sipas WLTP, vlerat NEDC llogariten nga vlerat WLTP. Taksat (p.sh. NoVA) dhe tarifat e tjera që lidhen me automjetin (sidomos kompensimet jomonetare), të cilat (gjithashtu) bazohen në vlerën e CO₂, llogariten në bazë të vlerës të CO₂ të rillogaritur sipas NEDC. Më shumë informacion mund ta gjeni në faqen www.volkswagen.at/wltp ose të kontaktoni një pikë shitje të autorizuar. Automjetet e paraqitura në këtë prezantim mund të ndryshojnë në disa detaje nga programi faktik i porosive në Austri. Në disa raste, ka pajisje të veçanta që vijnë me çmim shtesë. Të gjitha çmimet janë udhëzuese, jo detyruese e të pa negociueshme që përfshijnë taksën standarde të konsumit (NoVA), 20% TVSH, tarifën e transportit dhe nuk marrin parasysh shtesat ose zbritjen e NoVA sipas nenit 6 të Ligjit për taksën standarde të konsumit. Për të lehtësuar leximin e teksteve, kemi zgjedhur formën mashkullore ose femërore të fjalëve personale. Kjo në asnjë mënyrë nuk nënkupton diskriminim me bazë gjinie. Faleminderit për mirëkuptimin.

Mbyll
Menu
Mbylle menunë

e-Golf

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team