Kufizoni emetimet e CO₂ dhe më pak lëvizshmërinë tuaj.

Kush nuk dëshiron ajër të pastër në qytetet tona? Qeniet e tjera njerëzore mund ta shijojnë e-Golf-in. Nëse zgjidhni Golfin me funksionim elektrik, kontribuoni për pakësimin e emetimeve CO₂ - veçanërisht nëse përdorni energji elektrike nga burime të rinovueshme. Mesatarisht për 100 km, këtij automjeti inovativ i duhet vetëm   13,2 (16 inç) - 14,1 (17 inç) kWh/100 km*. Ndërkohë, të flasim për ndotjen akustike. Motori elektrik pa zhurmë, por i fuqishëm, është gjithashtu një përgjigje bashkëkohore për këtë problem.

**Prej datës 1 shtator 2017, disa automjete të reja miratohen sipas WLTP (World Harmonised Light Vehicle Test Procedure), procedurë testimi e harmonizuar në nivel botëror për automjetet e pasagjerëve dhe automjetet e lehta tregtare, një procedurë testimi më realiste për matjen e konsumit të karburantit dhe emetimet CO₂. Që prej datës 1 shtator 2018 WLTP ka zëvendësuar "Ciklin e ri Evropian të Drejtimit" (NEFZ). Për shkak të kushteve më reale të testimit, vlerat e konsumit të karburantit dhe të emetimeve CO₂ të matura sipas procedurës WLTP janë në shumë raste më të larta se ato të matura nga NEDC. Gjatë fazës së tranzicionit për tek WLTP, ligji e kërkon raportimin e vlerave të llogaritura sipas NEDC. Për sa u përket makinave të reja të cilat janë miratuar si modele sipas WLTP, vlerat NEDC llogariten nga vlerat WLTP. Taksat (p.sh. NoVA) dhe tarifat e tjera që lidhen me automjetin (sidomos kompensimet jomonetare), të cilat (gjithashtu) bazohen në vlerën e CO₂, llogariten në bazë të vlerës të CO₂ të rillogaritur sipas NEDC. Më shumë informacion mund ta gjeni në faqen www.volkswagen.at/wltp ose të kontaktoni një pikë shitje të autorizuar.

Mbyll
Menu
Mbylle menunë

e-Golf

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team