T-Roc sisteme të ndihmës

  

IQ.DRIVE "Travel Assist"

Ndihma opsionale e udhëtimit është një asistent jashtëzakonisht i dobishëm për drejtimin që mund të keni në bord.
Mund t'ju mbajë në korsinë tuaj, të mbajë një distancë minimale me automjetin përpara dhe t'ju pengojë të tejkaloni shpejtësinë maksimale të paracaktuar.


Një nga veçoritë që përdor për ta bërë këtë është drejtimi adaptiv i korsisë, i cili e mban në mënyrë aktive automjetin të përqendruar në korsi. Travel Assist përshtatet me mënyrën tuaj të drejtimit dhe gjithashtu mund të ngasë më tej majtas ose djathtas në vend të qendrës së saktë të korsisë suaj.1
Duke punuar së bashku me një sistem navigimi, Travel Assist po zgjerohet nga kontrolli parashikues i lundrimit dhe një asistent që lejon automjetin të reagojë ndaj kthesave. Kjo do të thotë që Travel Assist mund të përshtatë shpejtësinë e automjetit me kufizimet përkatëse të shpejtësisë dhe rrjedhës së rrugës (kthesa, rrethrrotullim etj.).


Në lidhje me kutinë e marsheve me tufë të dyfishtë (DSG), ju mund të qëndroni të relaksuar edhe gjatë vozitjes në bllokime trafiku dhe në trafik pa ndalesë.

ACC

Adaptive Cruise Control ju ndihmon të mbani automjetin me një shpejtësi maksimale1 të paracaktuar nga ju, si dhe një distancë minimale nga makina përpara jush.2 Duke punuar së bashku me një sistem navigimi, ACC po zgjerohet nga kontrolli parashikues i lundrimit dhe një asistent që lejon automjetin të reagojë ndaj kthesave.


Kjo do të thotë që ACC mund të përshtatë shpejtësinë e automjetit me kufizimet përkatëse të shpejtësisë dhe rrjedhës së rrugës (kthesa, rrethrrotullime etj.).


Në lidhje me kutinë e marsheve me tufë të dyfishtë (DSG), ju mund të qëndroni të relaksuar edhe gjatë vozitjes në bllokime trafiku dhe në trafik pa ndalesë.

Ndihma e përparme

Sistemi standard i frenimit të urgjencës Front Assist me zbulimin e këmbësorëve mund t'ju paralajmërojë për situata kritike që përfshijnë këmbësorët dhe automjetet e tjera dhe madje të vendosë frenimin automatikisht në raste urgjente.

„Lane Assist“

Udhëtimet monotone mund të kthehen edhe në situata të rrezikshme. Këtu hyn në lojë Lane Assist: mbi një shpejtësi prej 60 km/h mund të dallojë nëse automjeti del pa dashje nga korsia e tij. Duke përdorur timonin korrigjues, ai mund ta kthejë vëmendjen e shoferit tek ajo që po ndodh në rrugë.

Park Assist со помош при паркирање

Jo vetëm që Volkswagen-i juaj me Asistencën e Parkimit opsional mund t'ju tregojë kur kaloni pranë nëse një vend parkimi është mjaftueshëm i madh - ai gjithashtu mund të hyjë në hapësirën e parkimit për ju.


Deri në një shpejtësi prej 40 km/h, Park Assist kërkon në mënyrë të përhershme hapësira parkimi të përshtatshme paralele. Deri në shpejtësinë 20 km/h kërkon edhe vendparkime. Pasi të keni vendosur për një nga hapësirat e gjetura të parkimit, filloni procesin e parkimit, me ndihmën e parkimit që merr përsipër drejtimin. Thjesht duhet të përdorni gazin dhe frenoni dhe të monitoroni procesin.


Park Assist gjithashtu mund të nxjerrë automjetin nga hapësirat paralele të parkimit përsëri.

Ndihma anësore

Sistemi opsional i ndryshimit të korsisë Side Assist mund t'ju paralajmërojë për ndryshime të rrezikshme korsie. Një ekran LED në pasqyrën e jashtme ju sinjalizon për një automjet tjetër në pikën tuaj qorre ose që afrohet me shpejtësi nga pas.


Nëse tregoni për të ndryshuar korsinë, ai llogarit nëse një nga këto situata mund të përbëjë rrezik për ju për shkak të pozicionit dhe shpejtësisë - dhe ju sinjalizon me pulsim të dukshëm.


Duke punuar së bashku me sistemin Lane Assist për mbajtjen e korsisë, ai mund t'ju mbështesë gjithashtu me ndërhyrje korrigjuese të drejtimit.


Paralajmërimi i trafikut të pasmë ju paralajmëron për automjetet që kalojnë në rrugën tuaj kur janë në mbrapa. Nëse nuk përgjigjeni, sistemi mund të ndërhyjë dhe të frenojë automjetin për të lehtësuar apo edhe parandaluar një përplasje.

Automjetet e paraqitura në këtë prezantim mund të ndryshojnë në disa detaje nga programi faktik i porosive në Austri. Në disa raste, ka pajisje të veçanta që vijnë me çmim shtesë. Të gjitha çmimet janë udhëzuese, jo detyruese e të pa negociueshme që përfshijnë 18% TVSH dhe të gjitha taksat e aplikueshme në Republikën e Kosovës. Për të lehtësuar leximin e teksteve, kemi zgjedhur formën mashkullore ose femërore të fjalëve personale. Kjo në asnjë mënyrë nuk nënkupton diskriminim me bazë gjinie. Faleminderit për mirëkuptimin.

Volkswagen points out that a number of Volkswagen ID. models produced in China have been imported to European markets through unofficial channels.

Despite inaccurate claims made by unauthorized resellers, those Volkswagen ID. models which are offered do not come with an international warranty. Additionally, all service and maintenance requirements including warranty and goodwill cannot be undertaken by authorized dealers or any service facility approved by Volkswagen. Furthermore, Volkswagen and the respective importer cannot provide the customers with Volkswagen Genuine Parts for models which are purely sold in China like Volkswagen ID.6.

Customers who do choose to buy through these unofficial channels should do so knowing that in addition to a lack of servicing, warranty and spare parts supply, the vehicles come with a software version intended for another market. Similar to warranty and servicing, this cannot be supported by Volkswagen dealers. In addition, those unauthorized imported ID. models were built for Chinese market conditions only. Thus, they are not homologated for other markets and adapted to specific market requirements and do not have an European type approval and Certificate of Conformity (CoC).

Volkswagen and the official importer remain committed to customers and therefore we strongly encourage customers to exercise the utmost caution and rethink purchasing a Volkswagen ID. model through unofficial channels. We recommend customers to visit authorized dealers to explore the latest range of available Volkswagen products that are officially released for sale in the specific market and come with the established warranty and servicing support. Volkswagen and the authorized importer will be happy to arrange contact with authorized dealers.

Mbyll
Menu
Mbylle menunë

T-Roc i ri

Karakter i fortë me elementë të rinj

Karakter i fortë me elementë të rinj

T-Roc i ri

Karakter i fortë me elementë të rinj

Hoppla!
Ihr Browser scheint nicht aktuell zu sein. Eventuell funktioniert unsere Webseite nicht optimal. Die meisten Browser (nicht jedoch MS Internet Explorer 11 & älter) funktionieren dennoch problemlos.

Wir empfehlen Ihnen ein Update Ihres Webbrowsers!
Die jeweils neueste Version kann überall im Internet ein gutes Erlebnis sicherstellen.

Danke für Ihren Besuch und viel Spaß,
Ihr Volkswagen Team